dinsdag 29 januari 2008

Naar National Park Khao Sok

28 januari 2008

Het past! Niet te geloven, maar als je met al je zooi bij de bushalte staat, proberen ze net zo lang tot je er met tandem en al in zit. Merijn blijft bij de zijdeur over met het voorwiel en alle tassen. Dat gaat er vervolgens ook nog allemaal in. De bus heeft roze gordijntjes met witte pompons eraan. Schitterend. Wat de bus niet heeft is vering. Bussen in Griekenland zijn er heilig bij. Gelukkig is de rit naar Khao Sok niet erg lang, zo'n 2 uur met de tussenstop (de chauffeur moet koffie en uiteraard rijst tanken) in Takua Pa. Alleen op de pas vlak voor Khao Sok is het zo steil dat we weer weten waarom we dit niet wilden fietsen. De bus rijdt met moeite 10 kilometer per uur.

We vinden een tree house dat we de volgende dag verruilen voor slapen in onze eigen tent. Je zou toch niet willen dat je kinderen van het balkon donderen uit zo'n hut. En dus zetten we de tent op in de achtertuin van een restaurant, geheten Travelers Rest waar het goed toeven is.

Het is heerlijk zwemmen en poedelen in de rivier in het Nationale Park. Bij een dammetje spelen we een tijd en de kinderen zitten op een bamboovlot. What else do you need?

Geen opmerkingen: