zondag 10 februari 2008

Chinees Nieuwjaar

6 februari 2008
Tot onze verbazing komt het leven in Thailand niet bepaald vroeg op gang. Als we om 9 uur ergens willen ontbijten, blijkt alles nog gesloten te zijn. Bij onze 'eigen' Tip Anda, gaan we deze keer niet. Het is een prima restaurantje maar heeft als nadeel dat er een soort rioollucht hangt. Gelukkig waait het ook behoorlijk zodat de stank niet permanent is, maar wel zo erg dat Yentl er spontaan van over haar nek gaat. En zoals we eerder al hebben meegemaakt, wenden de Thai dan accuut hun hoofd af. Op zoek dus naar een ander eettentje. We eten uiteindelijk roti met banaan en chocola langs de straat. Heerlijk!

We besteden de dag aan lekker luieren, de kinderen rustig laten spelen en bedenken waar de reis verder heengaat. Hat Nopharatthara is een fijn strand. Het zit vol Thai, die op een gegeven moment allemaal zeer uitgebreid gaan picknicken.

Photobucket

Kinderspel
De kinderen hebben weinig speelgoed mee. Wat boekjes, een stickerboek, een paar spelletjes en natuurlijk een schepje en emmertje. Het laatste hebben we in Hat Nai Yang op Phuket gekocht. Toch spelen ze vrijwel uitsluitend met dat laatste, maar meestal met helemaal niets. Ze spelen allerlei fantasiespelletjes, zoals 'restaurantje':

Yentl: 'Wilt u gebakken eieren met slagroom en cashewnoten, mevrouw Levia?'
Levia: 'Nee, dat lust ik niet!'
Yentl: 'Dat mag je niet zeggen, je moet eerst een hapje proberen.'
Levia: 'Nee Yentl, het stinkt!'

Stel je de vele variaties op dit spelletje voor...

Met de Song-Thaew rijden we 's middags naar Krabi. Om kaarten te kopen, wat zeer goed lukt en om weer te eten op de nachtmarkt. Helaas blijkt dat de halve nachtmarkt leeg is, vanwege Chinees Nieuwjaar.

Geen opmerkingen: