zondag 10 februari 2008

Spelen, spelen, spelen

9 februari 2008
Vandaag begint Yentl de dag wat minder. Ze wordt tamelijk lusteloos wakker en gaat na een tijdje nog heel even slapen. Nog geen kwartier later staat ze te spugen over het balkonhekje van onze bungalow. Ze is echt even helemaal niet lekker.

Ze gaat wel mee ontbijten, maar hangt daar meer dood dan levend op de vlonder naast de tafel. De dame van het restaurant haalt ORS voor haar. Pas als ze dat mondjesmaat naar binnen heeft geslurpt en tussendoor nog 2 keer heeft gespuugd, gaat ze zich ineens iets beter voelen. Ze vraagt of ze rijst mag eten. Daar leeft ze helemaal van op en ze eet een flinke kom leeg. Even later is ze helemaal beter.

Levia is ondertussen helemaal versierd door de kinderen van de eigenaar. Ze zijn haar bloemen en chocola komen brengen. Levia voelt zich helemaal de koningin. Met het meisje dat Hannah heet, speelt ze een hele tijd en er worden talloze knuffels en kusjes uitgewisseld. Hannah krijgt op een gegeven moment iets dat eruitziet als een kom soep. Ze geeft Levia zomaar ook een lepel. Het blijkt geen soep te zijn, maar een soort melk met groene sliertjes. We weten niet of we hier blij mee moeten zijn, maar Levia heeft het al binnen. We vragen haar of het lekker is. 'Het smaakt naar zoete melk', zegt Levia dolgelukkig.

Het blijkt ook vandaag weer dat kinderen niets nodig hebben om heerlijk te kunnen spelen. 3 Thaise kinderen en 2 Hollandse meisjes vermaken zich urenlang prima samen. Ze rennen en stoeien en Yentl fietst zelfs een stukje op een veel te grote fiets.

We kunnen Coconut Home erg aanbevelen. Het is er mooi, schoon, er is verrukkelijk eten, de mensen zijn aardig en je hebt het strand geheel voor jezelf.

Geen opmerkingen: