woensdag 20 februari 2008

Tempels

20 februari 2008
Levia lijkt weer een beetje opgeknapt. Ze weet ons wel te vertellen dat ze heel erge hoofdpijn heeft. Het ene moment is ze nog erg ziek. Dan, een kwartier nadat ze een paracetamol heeft gehad, krijgt ze weer praatjes voor tien. Ze wil ontbijten. Ze wil een pannenkoek en snel graag!

YES!

Reizen lijkt ons niet zo slim vandaag. Bovendien hebben we tijd zat om rustig aan weer op Phuket terug te komen. We blijven vandaag in Trang. Aangezien we vannacht wel erg onhandig geslapen hebben in onze deluxe kamer, gaan we wel op zoek naar een ander hotel. Dat kost wat tijd, maar een prettiger bed is wel wat waard. We vinden al snel een aardig hotel. Het 'My Friend Hotel'.

's Middags nemen we de tuk-tuk naar een tempel. Het wordt nu toch wel tijd om eens een tempel van binnen te zien. Voor de deur worden we afgezet. Onwennig lopen we het terrein op. Geen spoor van tourisme. Geen deur open. Dus valt er niet meer te zien dan de tempel van de buitenkant.

Tegenover is een Chinese Confucius Tempel. Daar mogen we wel naar binnen. We worden hartelijk binnen uitgenodigd. Alles ademt oud en stoffig. Imposant. Chinese tingeltangelklokjes buiten in de wind. Binnen diverse altaartjes, lantaarns, kaarsen, wierook. Je kunt er offers kopen, waaronder fruit. De man die ons binnenlaat spreekt een beetje Engels. We doneren wat aan de tempel en gaan weer op pad.

Trang is een stad waar weinig touristen komen. Voornamelijk zakenlieden. De stad krijgt regelmatig een award voor 'Schoonste stad van Thailand'. Als dit de schoonste stad van Thailand is, hoe zien andere steden er dan wel niet uit? Het is druk, vies, stoffig en chaotisch. En toch heeft het sfeer. Er wonen veel Chinezen in Trang. Dat zie je aan opschriften bij restaurantjes en winkels. Maar ook aan menukaarten en aan wat je er voor eten uitgestald ziet langs de weg. Er zijn in de buurt van het station veel Maleise restaurants. En het ziet er allemaal even lekker uit, maar je hebt geen idee hoe lang het er al ligt en dus kunnen we er niet aan beginnen.

Zo ook op de night market, waar we tegen het eind van de middag heenlopen. Het is watertanden en niet bezwijken, want we hebben genoeg gevallen van 'niet helemaal lekker' gehad deze vakantie, ondanks de voorzichtigheid. We vinden 1 stalletje waar alles vers gesneden en bereid wordt. Het eten is er prima.

Op de night market koop ik een flinke verzameling batikbroeken. Wegens 'niet kunnen kiezen' en 'toch zo vreselijk goedkoop' ga ik met 5 nieuwe dingen richting hotel. Margot, als je dit leest, ruim je kledingkast maar op, want Yentl en Levia hebben al precies bepaald welke aankoop voor jou is.

1 opmerking:

SooJin zei

Lieve Edith, Merijn, Yentl en Levia

Wat een avonturen beleven jullie zeg! Om jaloers op te worden. Prachtige foto's zie ik ook steeds weer verschijnen. Dit is vast een reis om nooit meer te vergeten. In mijn dromen reis ik met jullie mee...

Ik mis je wel een beetje op MDV hoor Edith (en jij mist ook wel wat nieuwtjes: sssst nog even niet verder vertellen maar ik ben zwanger van I4 :))

Heel veel groeten en een goede reis nog,
Soo Jin mv Indra, Ilan & Ivar