dinsdag 19 februari 2008

Vakantieliefde

14 februari 2008
Tja, het kon natuurlijk niet uitblijven tijdens zo'n reis. En vandaag is het Valentijnsdag. Yentl heeft een heuse vakantieliefde gevonden. Waar Luka is, is Yentl en waar Yentl is, is Luka. Ze spelen de hele dag heerlijk samen. Wij ouders luieren, babbelen, zwemmen een beetje in zee, eten, suffen, eten, kletsen. Zo komt de dag wel om.

Het is heerlijk om Yentl weer eens echt kind te zien zijn. Dat klinkt misschien raar, maar naar mijn idee speelt een 4-jarige op straat, in de zandbak of met een bak duplo. Yentl hangt thuis echter liever met haar neus in de boeken of ze smeekt of we nog meer 'werkbladen' voor haar printen. Dat laatste was een (leuke!) tip van een vriendin, maar het heeft Yentl haar honger naar leren en kennis nog meer aangemoedigd en soms is haar grote honger niet te stillen. Des te beter om haar nu af en aan te zien slepen met bakjes zand, zeewater en lekker bezig te zien met het zoeken van schelpen.

Degene die wat minder blij is vandaag, is Levia. Ze heeft al een paar keer geprobeerd mee te spelen met het nieuwe stel, maar haar peuterpraat wordt niet gewaardeerd. Of ze dat gezegd hebben is onduidelijk maar Levia voelt het wel zo.
L: 'Waar is Luka?'
E: 'Daar ginds met Yentl. Ga er maar lekker heen.'
L: 'Nee dat kan niet. Hij speelt toch met Yentl?' licht vermoeide toon
E: 'Jij hoort er ook bij. Ga er maar heen.'
L: 'Nee, ik hoor er niet bij. Ik ben maar een zus.' zeer diepe zucht volgt

1 opmerking: